Antec is partner van Building Technology

Is uw compressor installatie zomerproof?

Voorkom onverwachte storingen en uitval door stijgende omgevingstemperatuur.

De zomer is in het land en de temperatuur stijgt. Ideaal voor een maand vakantie, minder ideaal voor uw compressorinstallatie. Dit komt omdat de omgevingstemperatuur een grote impact heeft op de goede werking van een persluchtinstallatie, hierdoor is het dus belangrijk om de temperatuur van de compressorruimte, en de compressor zelf te beheersen en controleren om uitval te voorkomen. Daarom geeft Antec graag een aantal tips en tricks om met uw persluchtinstallaties vlot de zomer door te komen.

Temperatuur compressorruimte 

De temperatuur in een compressorruimte kan makkelijk oplopen tot 40°C of zelfs meer. De grote meerderheid compressorinstallaties zijn ontworpen met componenten optimaal functioneren bij omgevingstemperaturen tot en met 40°C. Echter wordt deze limiet tegenwoordig vaker overschreven door klimaatopwarming, onvoldoende ventilatie, kleine ruimtes enzovoort. Hierdoor ziet uw materiaal werkelijk af.

Om deze redenen heeft ELGI een ruim aanbod aan compressoren ontworpen die optimaal functioneren tot een temperatuur van 45°C en zelfs tot 50°C voor de hoofdcomponenten.

Tips & tricks voor de zomer 
  • Vervang tijdig uw olie. Olie degradeert snel bij hoge temperaturen.
  • Reinig inlaat en uitlaatfilters.
  • Check en reinig filters van uw ventilatiesysteem. Dit is aangeraden aangezien verstopte roosters leiden tot hogere temperaturen.
  • Reinig de koeldroger en maak deze stofvrij. Zorg daarnaast ook voor voldoende koelmiddel in de droger.
  • Check temperatuur in de compressorruimte en houdt deze beneden 40°C.
  • Check regelmatig uw leidingen persluchtlekken.
  • Plan een preventief onderhoud

 

volledige   nieuwsoverzicht   >