Antec is partner van Building Technology

Belastingstesten generatoren

SERVICE — BELASTINGSTESTEN noodstroomgenerator

Belastings-testen

Het is van essentieel belang om te weten of een noodstroomgenerator in staat is om de primaire noodvoorziening over te nemen wanneer dat nodig is. Daarom is het noodzakelijk om jaarlijks een belastingtest of belastingstesten uit te voeren om dit te controleren.

Een generator wordt getest onder belasting om te controleren of deze naar behoren functioneert
Testing sheet voor load test belasting

Waarom testen?

Antec voert belastingstesten uit op noodstroomgeneratoren volgens de actuele normen en controleert specifiek op extreme waarden van spanning en frequentie bij verschillende belastingniveaus.

Testfases

Een belastingstest bij Antec wordt uitgevoerd in de volgende drie stappen

Controleren of de generator daadwerkelijk het gewenste vermogen levert in functie van de parameters.

Verifiëren of de gewenste stapbelasting is bereikt. 

Na de test ontvangt de klant een compleet testrapport met alle testgegevens van het aggregaat.

Uitvoeren van belastingstesten generatoren

Belastingstesten worden uitgevoerd om de prestaties en capaciteit van de motor te evalueren en te valideren. Dit omvat normale belasting, piekbelasting en overbelasting van de apparatuur. Het doel van deze tests is te verzekeren dat de apparatuur de verwachte belasting aankan en dat de motor naar behoren functioneert.

Bij een belastingstest wordt de apparatuur gedurende een bepaalde tijd blootgesteld aan de maximale nominale belasting of meer. Dit kan worden gedaan met een load bank, met resistieve en inductieve belastingen, of door de apparatuur rechtstreeks op de stroombron aan te sluiten. Tijdens het testproces worden de prestaties, stabiliteit en temperatuurstijging van de apparatuur gemeten en gecontroleerd.

Belangrijke parameters die tijdens een belastingstest worden geëvalueerd, zijn onder andere spanningsregeling, stabiliteit, responstijd, warmteontwikkeling, trillingen en lekkage. Dit helpt bij het identificeren van eventuele prestatieproblemen, zoals spanningsdaling, instabiliteit, oververhitting of onvoldoende capaciteit van de voeding. De bevindingen van een belastingstest kunnen aangeven of aanpassingen nodig zijn aan de onderdelen of dat er meer werk moet worden verricht voordat de machine in gebruik wordt genomen, waardoor onvoorziene storingen of kritieke uitval kunnen worden voorkomen.

Belastingstesten uitvoeren op noodstroomgeneratoren

Het testen van de belasting van elektrische apparatuur is een cruciaal onderdeel van onderhoudsroutines. Het zorgt ervoor dat de machines continu de volledige capaciteit kunnen leveren zonder storingen. Dit is vooral van belang bij apparatuur die in noodsituaties wordt gebruikt. Vaak worden deze gestart zonder voorafgaande indicatie of ze stabiel genoeg zijn en voldoende capaciteit hebben. Voorbeelden hiervan zijn generatoren, transformatoren, schakelapparatuur, UPS-systemen, turbines, motoren en andere stroomdistributiesystemen. Load tests waarborgen de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie van deze systemen, vooral tijdens piekbelastingen of noodsituaties. Pon Energy Rental beschikt over de nodige apparatuur en gekwalificeerd personeel om deze tests uit te voeren volgens de onderhoudsvereisten van de leverancier.

Hoe Antec belastingstesten generatoren uitvoert

We voeren load tests uit met onze eigen loadbanks, variërend van 200 kVA tot 6250 kVA. Na de test stellen we een gedetailleerd rapport op dat kan worden gedownload. Onze loadbanks zijn geschikt voor zowel onshore als offshore load testing, waarbij onze nieuwste loadbank zelfs 690V apparatuur kan testen zonder een transformator. We kunnen traploos testen van 1kVA/kW tot de maximale capaciteit van de loadbank en gewenste belastingsscenario’s simuleren.

Voor machines met een vermogensbehoefte van meer dan 6MVA kunnen we op maat gemaakte oplossingen bieden door onze loadbanks of weerstandsbanks te combineren, bij voorkeur met onze hoogspanningstransformatoren, om het gewenste vermogen en spanningsniveau tot 23kV te bereiken.

Waarom Antec belastingstesten generatoren uitvoert

  • Valideren of de prestaties van apparatuur overeenkomen met de specificaties.
  • Beoordelen van de impact van de belasting op verschillende systeemcomponenten, zoals kabels, koelsystemen, spannings- en frequentieregelaars, enz.
  • Identificeren van problemen of zwakke punten in het ontwerp of de werking van de apparatuur.
  • Controleren of de stroomvoorziening toereikend is en beoordelen of er extra apparatuur of upgrades nodig zijn.
  • Testen van noodvoedingssystemen, zoals noodgeneratoren of UPS, om te verzekeren dat ze de vereiste belasting aankunnen in het geval van een stroomstoring.
  • Voldoen aan wettelijke normen en ‘best practice’ in de sector.