ENGINEERING — SKIDBOUW

Skidbouw

In de industrie betekent skidbouw het bouwen van een dragend gedeelte (frame) waarop een vaak complex werkende installatie wordt geplaatst. Door montage op een basis wordt het geheel mobiel waardoor skidbouw ervoor zorgt dat installaties snel kunnen worden ingezet.
Skidbouw
Skidbouw

Opbouw van de skid

Een skid bestaat meestal uit een vrij eenvoudig deel (frame) en een complex deel (installatie).

Het frame zelf kent meestal een vrij eenvoudig ontwerp. Frames worden voornamelijk gemaakt van RVS (roestvrij staal) omwille van de hoge corrosiebestendigheid. Een verwijderbare verbinding wordt gerealiseerd door gebruik te maken van bouten en moeren. 

Het complexe deel van de skid is wat er op het frame zal worden gemonteerd.
Dit kunnen pompen zijn, maar ook onderdelen van leidingen en tanks. Hier worden mogelijk lasverbindingen en/of flensverbindingen gebruikt voor de montage. Bijkomend kunnen er ook meetcomponenten worden geplaatst die bepaalde grootheden kunnen meten. Meetinstrumenten kunnen digitaal maar ook analoog zijn. Daarnaast kunnen ook besturingscomponenten worden geïnstalleerd.

 

Montage van de skid

Buizen, apparaten en verbindingen hebben allemaal verschillende vormen, hierdoor worden diverse materialen gebruikt om aan wettelijke normen en voorwaarde te voldoen. Zo kunnen er eisen over bijvoorbeeld de betreffende druk die de installatie moet aankunnen, de corrosiebestendigheid en de hygiëne.


Zes skids met frequentiegestuurde pomp