Antec is partner van Building Technology

ENGINEERING — STUURBORDEN EN CONTROL PANELS

Stuurborden en control panels

Het stuurborden en control panels zijn het hart van elke elektrische installatie. Antec is gespecialiseerd in het ontwerpen en monteren van stuurborden in de eigen werkplaats. Onze afdeling bordenbouw en engineering werken nauw samen om kwaliteit te garanderen. Stuurborden kunnen worden ontworpen voor nieuwe installaties, alsook voor oudere installaties die gemoderniseerd dienen te worden.

Industriële stuurborden en control panels met meters, schakelaars en een noodstopknop
Een stuurbord met diverse schakelaars, knoppen en indicatielampjes.

Ontwerp en kwaliteit stuurborden

Onze stuurborden worden gebouwd volgens de actueel geldende normen. De componenten van het systeem worden allereerst geanalyseerd om vervolgens een geschikte sturing te voorzien. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van dedicated control panels of vrij programmeerbare PLC’s. 

Daarnaast zet Antec sterk in op de kwaliteit van de stuurborden, zo ondergaat het bord verschillende functionele testen alvorens het de werkplaats verlaat. Hierdoor weet u zeker dat uw paneel kwalitatief en veilig is voor gebruik.

Stuurborden en control panels Antec

Stuurborden en control panels bij elektrische installaties

Antec is voortgekomen uit een competitief team met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerp en de bouw van stuurborden. Deze discipline vereist een diepgaande kennis van de klant en diens bedrijfsactiviteit, aangezien stuurborden worden ingezet in specifieke toepassingen bij OEM’s en integratoren, waar ze een cruciale rol spelen in de aansturing van machines of productieprocessen. Het belang van bedrijfszekerheid bij stuurborden kan niet worden overschat. Daarom ondergaan alle borden die onze productie verlaten een grondige test van A tot Z. We streven ernaar om onze stuurborden foutloos af te leveren aan onze klanten, zodat zij op hun beurt een bedrijfszekerheid kunnen garanderen aan hun cliënteel.

Stuurborden generatoren

Bij Antec begrijpen we dat elke klant unieke behoeften heeft. Daarom gaan we verder dan alleen het produceren van stuurborden; we streven naar het begrijpen van de specifieke vereisten van elke klant en leveren op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten bij hun bedrijfsprocessen. Ons team van experts staat klaar om uw project van begin tot eind te begeleiden, met aandacht voor detail en een focus op kwaliteit en betrouwbaarheid. Of het nu gaat om een ​​standaardoplossing of een op maat gemaakt stuurbord, bij Antec bent u verzekerd van hoogwaardige producten en service die voldoen aan de hoogste normen in de industrie.

Wat is een elektrisch control panel

Een elektrisch bedieningspaneel is een behuizing, meestal een metalen doos of plastic behuizing, waarin belangrijke elektrische componenten worden geplaatst die verschillende mechanische processen regelen en bewaken. Het zijn geactiveerde systemen die regelmatig onderhoud vereisen, waarbij gepland preventief onderhoud en conditiegebaseerde monitoring de meest effectieve methoden zijn.

Elektriciens moeten toegang hebben tot de bedieningspanelen voor het opsporen van storingen, aanpassingen en elektrische veiligheidstests. Operators zullen de bedieningselementen van het paneel gebruiken om de installatie en het proces te bedienen en te regelen.

Componenten binnen het bedieningspaneel zullen veel taken vergemakkelijken, zoals het monitoren van druk of stroom in een leiding en het signaleren om een klep te openen of te sluiten. Bedieningspanelen zijn alomtegenwoordig en essentieel voor de meeste industrieën. Problemen, inclusief verwaarlozing, kunnen ernstige gevolgen hebben voor bedrijfsactiviteiten en de veiligheid van werknemers in gevaar brengen.
Dit maakt het beheersen van bedieningspanelen een waardevolle vaardigheid voor zowel elektrische als niet-elektrische werknemers.

Componenten van elektrisch control panel

Elektriciteit vormt een veelvoorkomend gevaar in bedieningspanelen, met elektrische schokken, branden en vonkvorming als grote zorgen. Bedieningspanelen worden ontworpen volgens verschillende normen, afhankelijk van de leeftijd en het land van fabricage. Hoewel de panelen er aan de buitenkant uniform uitzien, kan de inhoud en de interne lay-out behoorlijk verschillen. Naast elektriciteit kunnen ook pneumatische en hydraulische energie, evenals opgeslagen warmte, aanzienlijke risico’s vormen voor iedereen die toegang moet hebben. We raden aan om via trainingscursussen te leren hoe deze risico’s veilig kunnen worden geïdentificeerd en aangepakt.