Antec is partner van Building Technology

Realisatie – Hybride generator met batterijpakket

Antec heeft een demo-opstelling op een bouwlocatie geïnstalleerd met een mobiele hybridegenerator inclusief een batterijpakket en zonnepanelen.

De klant zocht naar een generator om de torenkraan op de werflocatie te bedienen. Omdat een torenkraan niet constant in beweging is, is het niet nodig dat een standaardgenerator voortdurend veel vermogen levert. Deze continue werking heeft echter negatieve gevolgen voor het rendement, het verbruik en het milieu.

Voor dergelijke toepassingen kan een batterijpakket worden gekoppeld aan een generator. De onbenutte energie tijdens het draaien van de generator kan worden opgeslagen in het batterijpakket, waardoor het rendement van de generator aanzienlijk wordt verbeterd en het aantal draaiuren wordt verminderd. Deze hybridegeneratoren hebben dus belangrijke voordelen zoals verminderd onderhoud, energiebesparing, lagere uitstoot en een positieve impact op het milieu.

Als extra functie is het ook mogelijk om de hybridegenerator uit te rusten met zonnepanelen om het batterijpakket op te laden met behulp van zonne-energie.

Bovendien kan de toepassing nauwkeurig worden gevolgd via online monitoring. Op die manier kunt u eenvoudig het energieverbruik volgen en zien hoeveel autonomie nog beschikbaar is.

Heeft u al een eigen generator? Geen probleem, het batterypakket kan ook afzonderlijk worden geleverd en worden gekoppeld aan uw bestaande generator.

 

Generator met batterijpakket en zonnepaneel

 

Online monitoring

volledige   nieuwsoverzicht   >