Antec is partner van Building Technology

Industriële pompen

PRODUCTEN — INDUSTRÏELE POMPINSTALLATIES

Omwille van de jarenlange ervaring in het leveren, het installeren en het onderhoud van pompinstallaties kan Antec een totaaloplossing bieden voor vrijwel alle marktsegmenten. De pompafdeling van Antec is gericht op grote industriële pompen, gebouwtechnieken, brandblusinstallaties en scheepvaart. Iedere toepassing vraagt om een andere en unieke soort pomp. Omwille van uitgebreide ervaring vormt dit geen probleem en geeft Antec U de garantie dat uw pompinstallaties doordacht en efficiënt zal worden geplaatst.

“Snelle service, voor als het water aan de lippen staat…”

industriële pompen in bedrijf met meerdere pompeenheden

Antec installeert en verdeelt elektrische pompen van verschillende kwalitatieve merken. Omwille van de jarenlange ervaring in het leveren, het installeren en het onderhoud van pompinstallaties kan Antec een totaaloplossing bieden in vrijwel alle marktsegmenten. Daarnaast wordt ook preventief onderhoud aangeboden om de optimale werking van de installatie te behouden.

Antec biedt een breed aanbod aan pompen voor verschillende toepassingen. We hebben uitgebreide ervaring met pompsystemen in gebouwtechniek. Voor deze specifieke toepassingen maken we vaak gebruik van circulatiepompen, drukverhogings- of drukverlagingspompen, dompelpompen, afvalwater- en regenwaterpompen.

Daarnaast biedt Antec ook een totaaloplossing in meer industriële pompprojecten. Zo ontwerpt en installeert Antec volledige industriële pompsystemen voor elke mogelijke toepassing. Denk hierbij eerder aan pompen binnen een productieproces, waterzuiveringspompen, pompen voor industrieel koel- en verwarmingswater, …

Industriële pompen - Elektrische pompen

en skid-pompinstallatie in bedrijf met meerdere pompeenheden

Industriële pompen

Diesel gedreven pompen bieden een oplossing wanneer er onvoldoende elektrisch vermogen is voor het aansturen van de pomp. Typische brandblusinstallaties maken dikwijls gebruik van diesel gedreven pompen. Daarnaast zijn diesel gedreven pompen ook geschikt voor mobiele toepassingen en dus ideaal voor op bouwwerven, steengroeves, boerderijen,..

Wat is een industriële pomp?

Een industriële pomp is een mechanisch apparaat dat mechanische energie van de motor omzet in hydraulische energie om vloeistoffen te transporteren. Door deze energieoverdracht kan de pomp vloeistof van de ene plaats naar de andere verplaatsen. Industriële pompen bestaan uit een inlaatbuis, een motor met waaier en een uitlaat. De werking van deze pompen is echter afhankelijk van het specifieke type dat wordt gebruikt.

De pomp vormt letterlijk de drijvende kracht achter talloze bedrijfsprocessen. Als een industriële pomp om welke reden dan ook uitvalt, kan dit uw bedrijf, of dat van uw klant, vele, vele euro’s kosten. En de tijd tikt genadeloos door. Tenzij u de slimme keuze maakt. Wij bieden zowel producten als advies van topkwaliteit: maximale betrouwbaarheid en minimaal onderhoud.”

Ontwikkeling Pompinstallaties

In de gebouwentechniek zijn pompen van essentieel belang. Ze worden gebruikt in diverse toepassingen. De meest bekende en vertrouwde pomp is waarschijnlijk de verwarmingscirculatiepomp. Deze pomp zal in de volgende pagina’s een centrale rol spelen in de toelichtingen. Daarnaast worden er ook pompen gebruikt voor watervoorziening en afvalwater.

Classificatie van pompen

In de wereld van industriële pompen zijn er twee hoofdcategorieën: dynamische pompen en positieve-verdringingspompen.

Dynamische pompen en hun toepassingen

Dynamische pompen maken gebruik van draaiende waaiers of afstrijkmessen om vloeistof van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. Het meest voorkomende type is de centrifugaalpomp. Deze pompen worden vaak ingezet in situaties waar hoge debieten en vloeistoffen met een lage viscositeit nodig zijn, zoals waterbehandeling, -distributie, chemische verwerking en olieraffinage.

Positieve-verdringingspompen en hun toepassingen


Positieve-verdringingspompen zijn ontworpen om een breed viscositeitsbereik aan te kunnen en een constant debiet te leveren. Daarom zijn ze ideaal voor toepassingen waar precisie in debiet of hoge druk vereist is. Deze pompen worden vaak gebruikt in sectoren zoals voedselverwerking, chemie en farmacie.