Antec is partner van Building Technology

Generatoren

PRODUCTEN— NOODSTROOM GENERATOREN

Antec is uitgeroeid tot een specialist in onderhoud en installatie van generatoren in en rond Antwerpen. Antec heeft ervaring in zowel noodstroomgeneratoren als in generatorsets voor een continu gebruik
of met een mobiele toepassing

Industriële generatoren in bedrijf op een bouwplaats
Noodgenerator die draait tijdens een stroomstoring

De service is compleet

De omvang van onze installaties bepaalt u zelf, van losse levering en indienstname tot volledig sleutel-op-de-deur. Wij voorzien alle nodige aansluitingen, ook de volledige integratie in het gebouw.

“Onderhoudscontract voor noodgeneratoren: zekerheid voor uw apparatuur,en voor u”

Preventief onderhoud

Onze assortiment generatoren varieert van 1kVA tot 3500kVA,
waardoor we in staat zijn om aan elke vermogensbehoefte te voldoen. We bieden onderhoudscontracten aan om ervoor te zorgen dat deze in
optimale staat blijven. Door middel van korte-termijn netsynchronisatie
voorkomen we onnodige uitval.

Noodstroomgenerator voor industrieel gebruik

Wat is een gen set of generator?

Een generator, ook bekend als een genset, is een apparaat dat mechanische energie omzet in elektrische energie. Het bestaat uit een dieselmotor gekoppeld aan een generator. De dieselmotor levert de benodigde energie om een draaiende as in de generator aan te drijven. Deze as draait een magneet in een spoel, waardoor het principe van inductie optreedt en elektrische stroom wordt opgewekt. Dit maakt de generator essentieel voor het leveren van elektriciteit op locaties waar stroom nodig is.

Generatoren worden gebruikt op plaatsen waar een betrouwbaar elektriciteitsnetwerk ontbreekt. Ze bieden continuïteit en kwaliteit in de stroomvoorziening, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen.

Waarom een industriële generator ?

Generatoren komen voor in allerlei formaten en toepassingen. Kleine varianten worden bijvoorbeeld gebruikt voor de stroomvoorziening van huizen, bouwplaatsen, en wegwerkzaamheden waar geen vaste stroomvoorziening beschikbaar is.

Ze worden ook ingezet in gebieden waar het elektriciteitsnet instabiel is, zoals in minder ontwikkelde regio’s of bij extreme weersomstandigheden. Hier fungeren ze als noodstroomvoorziening.

Bovendien kunnen grotere generatoren aan elkaar worden gekoppeld om een hoger vermogen te leveren.

De Beste Generator Kiezen:

Het kiezen van de juiste generator is van cruciaal belang. Overweeg factoren zoals vermogen, brandstofbron, geluidsniveau en draagbaarheid bij je keuze. Hieronder hebben we een lijst samengesteld met topaanbevelingen en merken om je te helpen de juiste beslissing te nemen.

Het Verbruik van een Generator Begrijpen: Praktische Tips

Wanneer je een generator gebruikt, is het essentieel om efficiënt met brandstof om te gaan, niet alleen om kosten te besparen, maar ook om het milieu te ontzien. Hier zijn enkele praktische tips om het brandstofverbruik van je generator te minimaliseren:

 

  • Juiste Belasting: Zorg ervoor dat je generator gelijkmatig belast is. Het draaien van een generator op een lichte belasting kan leiden tot verspilling van brandstof en inefficiëntie. Aan de andere kant kan overbelasting de levensduur van je generator verkorten.

  • Regelmatig Onderhoud: Houd je generator in topconditie door regelmatig onderhoud uit te voeren. Vervang luchtfilters, bougies en olie op tijd om de efficiëntie te verbeteren.

  • Brandstofkwaliteit: Gebruik altijd hoogwaardige brandstof en bewaar deze op een koele, droge plaats. Vieze brandstof kan het brandstofsysteem van je generator verstoppen en leiden tot inefficiëntie of zelfs tot stilstand.

  • Inverter Generatoren: Overweeg het gebruik van inverter generatoren, die de snelheid van de motor automatisch aanpassen aan de belasting. Dit resulteert in minder brandstofverbruik tijdens lichte belasting.

Wat Doet een Generator Voor Jou? Belangrijke Toepassingen Uitgelegd

Generatoren spelen een cruciale rol in verschillende situaties. Laten we enkele inspirerende verhalen en gebruiksscenario’s verkennen:

  • Noodvoorzieningen: Generatoren worden vaak ingezet tijdens stroomstoringen. Ze houden essentiële apparaten zoals koelkasten, verlichting en medische apparatuur in bedrijf, waardoor levens worden gered en comfort wordt geboden in noodsituaties.

  • Outdoor-evenementen: Bij concerten, festivals en buitenactiviteiten zorgen generatoren voor de benodigde stroom voor geluidsinstallaties, verlichting en cateringapparatuur, waardoor grootschalige evenementen soepel verlopen.

  • Bouwplaatsen: Op afgelegen bouwplaatsen waar elektriciteit niet direct beschikbaar is, bieden generatoren de nodige stroom voor elektrisch gereedschap, kranen en bouwmachines.